2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Grybų kotletai

Kotletus dariau iš voveruškų.
Garnyrui bulvių su morkomis košė.

Voveruškas nuvalome,gerai nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje.
Dabar jas reikia susmulkinti: galima smulkiai supjaustyti,bet tai labai kruopštus darbas,kuris užima laiko,bet skanu labai...galima sumalti su mėsmalę, galima su blenderiu susmulkinti.
Prieš smulkinant grybus reikia gerai nuspausti,kad ko mažiau liktu vandens .
Susmulkiname ir sudedame į puodą.Paskaniname druska,pipirais,dedame krapų smulkintų.
Svogūną susmulkiname ir apkepiname,sudedame į grybų masę.
Baltos duonos gabaliuką užpilame pienu,palaikome,nuspaudžiame ir irgi sudedame į grybus. Įmušame kiaušinį.
Viską gerai išmaišome, formuojame kotletukus,apvoliojame džiūvėsiuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą