2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Trapios tešlos krepšeliai su kremu

Krepšeliams:

200 g. sviesto;
pusė stiklinės cukraus; stiklinė 225 ml.
1 kiaušinio;
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštas majonezo arba grietinės

stiklinė 225 ml.

Dar reiks uogienės pagal skonį.Geriau rūgščios...

Svietą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiam cukrų, įmušam kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Beriam dalį persijotų miltų su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Sudedame grietinę ir suberiame likusius miltus.
Užminkome tešlą.Padedame į šaldytuvą valandai.
Man gavosi 12 krepšelių, galima kočioti tešlą ir išspausti rutuliukus...aš tiesiog padalinau tešlą į 12 maždaug vienodų gabaliukų, kiekvieną gabaliuką dėjau į formelę krepšeliams kepti ir rankomis tolygiai paskysdama formavau krepšelį.

Dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepam, kol pagels, o kraštai pasidarys rusvi maždaug 15-20 min.

Kremui:

5 kiaušinių baltymai
300g. cukraus
0,5 stiklinės vandens,
vienos citrinos sultys

Atskiriame kiaušinių baltymus ir pastatomi šaltai.
Į virintą vandenį supilame cukrų, citrinos sultys ,gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir verdame tol kol sirupas bus kaip siūliukas...išlaikys formą.
Nuimame nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų.
Baigiant plakti maža srovele pilame sirupą ir toliau plakame, tik lėčiau kol l baltymų kremas sustandės ir laikys savo formą.
Į krepšelius dedame šaukštą uogienės ir išspaudžiame su į konditeriniu maišeliu kremą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą