2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Tinginio balandėliai

Faršui pasirenkame dviejų rūšių mėsą: jautieną ir kiaulieną,0,5 kg jautienos ir 0,5 kg. kiaulienos.
Pasirenkame mėsa kurioje riebalų ne daugiau kaip 10-15% .
Faršas bus švelnesnis jei ji permalsite du kartus.
Šiam kiekiui faršo dedame: 1 valgomąjį šaukštą druskos , 1 valgomasis šaukštas maltos saldžiosios paprikos, 1 valgomasis šaukštas maltų juodųjų pipirų , 1 arbatinis šaukštelis sodos.
Kad faršas būtų idealus neužtenka paprastai išmaišyti.Faršą reikia išminkyti.
Taip kaip minkome tešlą, kokias 10 minučių...Kai išminkome gerai paplojome su rankomis,kad išleisti orą. Viskas.Dedame į šaldytuvą.Parai mažiausiai.Galima laikyti iki trijų dienų! Kai praeina laikas,faršą išimame,dedame išplaktą kiaušinį,kapotų svogūnų,česnako,mirkytos baltos duonos...kiekvienas pagal save.Aš dedu smulkiai sutarkuotą bulvė.Kodėl?Nes taip darė mano mama :)

Dabar prie balandėlių.Išverdame ryžių.Sutarkuojame morką ir gabaliuką kopūsto ir viską sudedame į faršą.Išmaišome.Formuojame pailgus balandėlius.
Paruošiame padažą.Į indą išspaudžiame česnaką, dedame grietinės ir pomidorų padažo,išmaišome.
Imame kepimo indą.Ant dugno dedame lauro lapus ir griežiniais pjaustytą svogūną.
Įpilame biški sultinio.Ant svogūnų sudedame balandėlius.
Ant kiekvieno balandėlio dedame po šaukštą padažo.
Kepame orkaitėje 200 l. t. maždaug 40 min.

Valgome su bulvėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą