2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Balandėliai



Dar pasiūlysiu kaip galima įdomiai pagaminti balandėlius :)

*Imame kopūsto lapą,dedame įdaro ir surišame.Tam galima panaudoti porą.

*Didelis balandėlis.

Apverdame kopūstą (nedidelį) kaip balandėliams. Paruošiame faršą. Nuimame kopūsto lapus, paliekame tokią mažytę galvutę, viduriuką. Tą mažą galvutę kopūsto gražiai aplink aptepame faršu ir apklojame kopūsto lapais. Toliau kitas sluoksnis - faršas-lapai-faršas-lapai... Ir taip, kol baigsis lapai. Formuojame tokią kaip kopūsto galvą... Kepame įvyniotą į foliją orkaitėje maždaug 1,5 valandos. Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją.

*
Kopūstų štrudelis
Kopūstą apverdame kaip balandėliams.
Paruošiame faršą.
Kopūstų lapų nupjauname storąją dalį, galima lengvai pamušti. Dedame juos ant maistinės plėvelės.
Nuo to, kiek lapų sudėsite, priklausys jūsų štrudelio dydis.
Lapus gražiai sutepame su faršu ir susukame kaip vyniotinį.
Dedame į kepimo indą, įpilame truputį sultinio, uždengiame su folija ir kepame orkaitėje maždaug valandą.
Prieš pabaigą foliją nuimame ir apibarstome vyniotinį tarkuotu sūriu.
Kepame kol sūris išsilydis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą