2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Rafaelo tortas

Ingredientai:

Biskvitui:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
180 g sviesto
450 g grietinėlės
50 g kokoso drožlių
2 pakeliai grietinėlės standiklio
1 pakelis smulkintų migdolų
Biskvitų sulaistymui:
200 g vandens
2 citrinos
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 a. šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedasi biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandom. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą