2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Grietiniečiai

Tešlai:
400 g miltų

75 g cukraus

100 g sviesto kambario temperatūros

1 didelis kiaušinis

100 g grietinės

biški druskos

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui
250 g varškės

2 šaukštai cukraus

1 kiaušinis

1 šaukštas miltų

vanilinio cukraus pagal skonį


Įdarui tiesiog sumaišome visus produktus.
Tešlai:

Sviestą išsukame su cukrumi.
Kiaušinį išplakame ir sumaišome su grietine ir druska. Sujungiame sviesto bei kiaušinio/grietinės mase. Miltus sumaišome su kepimo milteliais,persijojame ir atsargiai sujungiame su sviestine mase. Labai svarbu nepermaišyti... Tešlą iškočiojame apie 0,5 cm storio ir išspausti paplotėlius.Tam panaudojau nemažą puodelį... Uždedame šaukštą įdaro ir uždengiame kita puse. Kraštų nereikia stipriai užspausti,tiesiog uždengti kad varškės nesimatytų.Sutepame su kiaušinio plakiniu ir kepame 200 С orkaitėje apie 20 minučių kol mūsų grietiniečiai gražiai pagels.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą