2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Makaronai su Bolognese padažu

Ingredientai:

3 v. š. aliejaus
500 g maltos mėsos
1 didelė svogūno galva, smulkiai supjaustyta
2 saliero stiebai, susmulkinti
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
1 v. š. miltų
90 g pomidorų tyrės
150 ml jautienos sultinio
150 ml sauso raudono vyno
400 g skardinė konservuotų pomidorų, supjaustytų kubeliais
druskos, juodųjų pipirų
500 g makaronų

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus. Mėsą, svogūnus ir salierus kepti nuolat maišant apie 5 min., kol mėsa nebebus rausva. Sudėti česnakus, pomidorų tyrę, įberti miltus ir nuolat maišant pakepinti 1 min. Supilti sultinį, vyną, suberti pomidorus, pagardinti druska bei pipirais ir virti maišant, kol padažas sutirštės. Pridengti ir pavirti ant silpnos ugnies apie 1 val., retkarčiais pamaišant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą